Φυτό Αλόη – Άνδρος

  • dsc 0275

Φυτό Αλόη : Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας! Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, από διαφορετικούς πολιτισμούς!Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά σχεδόν σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας , ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού.  Μόλις το 1930 άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά, οι ιδιότητες του φυτού και η δυνατότητα χρήσης του στη ιατρική. Σήμερα, η θεραπευτική της δράση σε πολλές περιπτώσεις είναι ευεργετική.

Είναι φυτά θαμνώδη που αντέχουν στην ξηρασία και συχνά συναντάμε στην Άνδρο. Μοιάζουν με κάκτους με σαρκώδη φύλλα, το λουλούδι τους έχει κίτρινο χρώμα. Η ονομασία προέρχεται από το Αραβικό όνομα Αlloeh (που  σημαίνει στα αραβικά «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι πικρή στη γεύση ενώ  η ρητίνη της χρησιμοποιείται ως τονωτική, καθαρτική και για δερματικά εγκαύματα-ερεθισμούς.

Οι Θεραπευτικές δράσεις της ήταν γνώστες στους αρχαίους από τον τέταρτο Αιώνα προ Χριστού. Η αλόη που αναφέρει ο Διοσκουρίδης φυτρώνει σε ζεστά παραθαλάσσια μέρη και ιδιαίτερα στην Άνδρο. Το ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α).

Φαρμακευτικές ιδιότητες της Αλόης .

Καθαρτικές : Ο κίτρινος πικρός χυμός που βγαίνει όταν κοπούν τα φύλλα, αφού ξεραθεί χρησιμοποιείται ως καθαρτικό.

Καταπραϋντικές – επουλωτικές: Η άχρωμη και διάφανης ζελατίνη γνώστη ως  Aloeveragel χρησιμοποιείται για περιποίηση ηλιακών εγκαυμάτων και εγκαυμάτων από φωτιά, για εξανθήματα, τσιμπήματα από έντομα και τσιμπήματα από μέδουσες θάλασσας. Πρόκειται δηλαδή για ένα φυτικό αντιφλεγμονώδες και αντί μικροβιακό συστατικό.

Αγχολυτική – τονωτική δράση : Οι πιο πολλοί Άνθρωποι που χρησιμοποιούν την Αλόη αναφέρουν ότι νοιώθουν ήρεμοι και πιο δυνατοί !

Φυτό Αλόη – Άνδρος

Επιλέξτε ένα από τα καταλύματά μας με λίγα κλικ και ελέγξτε τη διαθεσιμότητα. Επιπλέον, ο ιστότοπός μας προσφέρει ειδικές προσφορές για βαρκάδα και ποδηλασία. Με την σύγχρονη πλατφόρμα μας, μπορείτε να κάνετε απευθείας κρατήσεις, να διαβάσετε κριτικές επισκεπτών και να ανακαλύψετε διάφορες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές επιλογές.

Άνδρος διαμονή Επιλέξτε ένα από τα κατάλυματα μας με λίγα κλικ ✓. Δείτε διαθέσιμότητα.

Follow us on Instagram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.